Εξεταστικά Κέντρα μουσικών μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘΑ τα Εξεταστικά Κέντρα των μουσικών μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έτους 2024.

Έγγραφο 48998/2024 ΥΠΑΙΘΑ

Εξεταστικά Κέντρα ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Οι υποψήφιοι του 2ου ΓΕΛ Θήβας θα εξεταστούν στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών στο Εξεταστικό Κέντρο του 1ου ΓΕΛ Θήβας (πάροδος Κασσάνδρου 1, τηλ. 2262024500).

Τα Εξεταστικά Κέντρα των υπόλοιπων ειδικών μαθημάτων ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘΑ στο παρακάτω Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘΑ 15-05-2024

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2024

Από την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά την ανωτέρω προθεσμία όλο το 24ωρο μέσω συνδέσμου που θα υπάρχει στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (https://www.minedu.gov.gr). Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τη σχετική εγκύκλιο.

Εγκύκλιος 49753/2024 ΥΠΑΙΘΑ

Περιβαλλοντικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το σχολείο μας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (Φο.Δ.Σ.Α), τον Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης είναι σημαντικό να ξεκινάει από το σχολείο. Το σχολείο μας υλοποίησε φέτος ποικίλες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δημιουργία διακριτών ρευμάτων ανακύκλωσης με κίτρινους και κόκκινους κάδους στο προαύλιο και επίσκεψη στην πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Θήβα.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές μας, καθώς επίσης όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που έλαβαν μέρος.

Πρόσκληση σε Περιβαλλοντικές Δράσεις Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης στo πλαίσιo εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Πρόσκληση

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας – “Κάδμειο” σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις Περιβαλλοντικές Δράσεις Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης του κοινού που διοργανώνουν στo πλαίσιo του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!