Πρόσκληση Webinar 26.11.2021 «Ο έφηβος και το περιβάλλον του στην πανδημία: Τα εφόδια της Ψυχοεκπαίδευσης»

 Ο έφηβος και το περιβάλλον του στην πανδημία:

Τα εφόδια της Ψυχοεκπαίδευσης 

Webinar από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

και την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού

και την Περιφέρεια Αττικής

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού και την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 webinar με θέμα  «Ο έφηβος και το περιβάλλον του στην πανδημία: Τα εφόδια της Ψυχοεκπαίδευσης», το οποίο απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς, καθώς και γονείς εφήβων.

Το webinar  υλοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαδικτυακών παρεμβάσεων της Δράσης «Ψυχοεκπαίδευση ιατρών, ασθενών και οικείων φροντιστών» του ευρύτερου Προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς» που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής. 

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με  τη θεματολογία και τους ομιλητές, καθώς και οδηγίες σύνδεσης.

 https://youtu.be/wWg-J2vKeoM

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

Δεν απαιτείται προεγγραφή. 

Για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν θα δoθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την  Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό Πρόγραμμα και δεδομένου ότι θα υλοποιηθεί σειρά διαδικτυακών δράσεων που ενδέχεται να ενδιαφέρουν τα μέλη του φορέα, συλλόγου ή/και των υπηρεσιών σας, παρακαλούμε να ενημερώνεστε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://atticaspirit.gr/

H ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Σήμερα το σχολείο μας τίμησε την ημέρα μνήμης της εξέγερσης των ηρώων του Πολυτεχνείου με τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανά τάξη στο ανακαινισμένο χώρο του αμφιθεάτρου, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών της γιορτής κ.Μπενάκη Σωτηρία και κ. Ηλιάδου Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Μήνας Εφηβείας 2021: Εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς

Ο ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 210.36.50.024-25 ή στο e-mail ekdiloseis@patakis.gr
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με Zoom 
Είκοσι τέσσερις λέξεις δρόμος μέχρι τη Σουηδία.
Το Α και το Ω της ζωής μας
 Ευαγγελία Θεοδωρίδου, εκπαιδευτικός-συγγραφέαςΑγγελίνα Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικόςΜαθητές-μέλη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας του 17ου Γυμνασίου Αθηνών
Σάββατο 13 Νοεμβρίου 11.00-12.30

Νομίζετε πως δεν αρκούν είκοσι τέσσερις λέξεις για να εκφραστούν οι έφηβοι. Νομίζετε πως η πανδημία έφερε lockdown και στη φαντασία τους. Νομίζετε πως ζουν μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή με το βλέμμα απλανές χωρίς να τους προβληματίζει τίποτα. Η καραντίνα δυσκόλεψε τη ζωή τους. Έχασαν την ελευθερία τους, μπήκαν σε μια απομόνωση που δεν επέλεξαν οι ίδιοι. Εγκλωβισμένοι σε μια εικονική πραγματικότητα, σε μια ζωή που μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ανακαλύπτουν τη λογοτεχνική λέσχη του σχολείου τους και τολμούν όσα δεν τόλμησαν να πουν μέχρι σήμερα. Μιλούν με θάρρος για τα προβλήματά τους και νιώθουν υπέροχα που οι φόβοι τους, τα άγχη τους, οι αγωνίες τους αποκτούν φωνή. Με αφορμή είκοσι τέσσερις λέξεις καταθέτουν τις αλήθειες τους. Το μόνο που ζητούν είναι να τους ακούσει κάποιος και να τους δείξει κατανόηση. Είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε; Είναι μόνο 24 λέξεις. 
Παιδικό και εφηβικό βιβλίο, σεξουαλική αγωγή και έμφυλες ταυτότητες 
 Μαίρη Χιόνη, παιδαγωγός, σύμβουλος προαγωγής & αγωγής υγείας, επιστημονική συνεργάτιδα OrlandoLGBT+ ψυχική υγεία χωρίς στίγμα
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 11.00-13.00

Τα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσπελαστούν ζητήματα ευαίσθητα, όπως είναι αυτά της σεξουαλικής αγωγής και των έμφυλων ταυτοτήτων. Ο ερχομός στην επικαιρότητα περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και αλλού, οι γυναικοκτονίες, το bodyshaming κ.ά. συντελούν στην άμεση και αναγκαία ανεύρεση τρόπων πρόληψης και διαχείρισής τους. Με όχημα την περιεκτική σεξουαλική αγωγή και οδηγούς κάποια βιβλία (ενδεικτικά) θα χτιστεί ένα εργαστήρι για την αξιοποίηση της λογοτεχνίας σε θέματα που επιθυμούν να προσεγγίσουν μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αλλά διστάζουν με αφορμή κυρίαρχους φόβους και μύθους. 
Πετυχαίνω στο Γυμνάσιο – Πετυχαίνω στη ζωή
 Χριστίνα Ρασιδάκη, σύμβουλος γονέων & εκπαιδευτικών και ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέαςΔρ Σμαρούλα Παντελή, ψυχολόγος, συγγραφέας
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 11.00-12.30

Σ’ αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση με τις συγγραφείς του βιβλίου «Πετυχαίνω στο Γυμνάσιο», γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν την επιτυχία των εφήβων και των παιδιών με μια διαφορετική ματιά. Οι ψυχολόγοι-συγγραφείς θα παρουσιάσουν την πρωτοποριακή τους προσέγγιση στην επιτυχία των παιδιών με βάση τις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης και τη συμβολή της στη δόμηση της αυτοεκτίμησης με στόχο την επιτυχία των παιδιών στο σχολείο και στη ζωή! 
Αντιμέτωποι με την εφηβεία και τους πανικούς της
Κώστας Γκοτζαμάνης, ψυχίατρος, συγγραφέας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 11.00-13.00

Η εφηβεία είναι η φάση της ζωής στην οποία πρωτοεμφανίζεται συνήθως η κρίση πανικού. Αυτό σηματοδοτεί ένα μέλλον με πολύ άγχος και δυσκολία στη λήψη αποφάσεων. Ο ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης, συγγραφέας των βιβλίων «Πανικός – Η μεγάλη εξέγερση μέσα μας» και «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου», θα μιλήσει για τον πανικό στην εφηβεία και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον έφηβο που αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Βρείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Μήνα Εφηβείας 2021 εδώ.