Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του “Κάδμειου” 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και πρόοδο!!!

Επίσκεψη στον κινηματογράφο

Σήμερα το σχολείο μας παρακολούθησε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την κινηματογραφική απόδοση του εμβληματικού μυθιστορήματος της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη υπό την καθηλωτική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Φραγκογιαννού, μια ηλικιωμένη χήρα, που έζησε βασανισμένη ζωή ως παιδί, ως σύζυγος, ως μητέρα και ως γιαγιά, μαθημένη πάντα να υπηρετεί χωρίς αντιρρήσεις τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της. Η πείρα τής δίδαξε ότι η ζωή για μια γυναίκα είναι γεμάτη βάσανα, ιδίως εάν είναι φτωχή.

Η συστημική καταπίεση και βία στις γυναίκες αποτυπώνεται με εντυπωσιακή δύναμη… που διαπερνά τις γενιές και κληροδοτείται από τη μία στην άλλη, φτάνοντας σήμερα…. το φάντασμά της να παραμένει ακόμα ζωντανό…!!!

Το τελικό μήνυμα:

“Χάιδεψέ με, φίλησέ με, δεν με αγαπάς;”

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού Διαπίστωσης Πάθησης για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025